Katil Suç Mahallini Severmiş

        


                 Yıllardır Türkiye’de kulübü yönetenlerin dilinden düşüremediği temiz futbol , marka değeri , Avrupa’da başarı vb. gibi söylemleri olduğunu hepimiz biliyoruz.Bu söylenilenler olmadığında her zaman seçtikleri ve kendilerine benimsedikleri , bu yolda hiç utanmadan yaptıkları iş taraftarı basının önüne atmak , onları fişlemek hatta hakaretler etmektir.Bildiğiniz gibi kendilerinin eline diken batsa minimum 100 tane kendi yandaş basınlarını bir odaya toplayıp basın toplantısı adı altında fakir edebiyatı ve ajitasyon yapan bu zatların yaptıklarının konuşulmadığı yada konuşulmak istenmediğini biliyoruz.Yukarıda sayılan karalama ve fişleme politikalarına devletin kurumlarını da alet edip sadece taraftara uygulanması üzerinde hem fikir oldukları bir yasa ile sağlamayı düşünenlerin bunu neden başaramadığını konuşmanın vaktinin geldiği çok aşikardır.
Temiz Futbol , öncelikle bilinmesi gerekir ki kirli olmayan , pak , leke bulaşmamışa temiz denir.Her yerinden kirlilik ve pislik akan ellerin temiz futboldan bahsedebilmesi için öncelikle ellerini yıkamaları , aynaya bakarak öz eleştiri yapmaları gerekmektedir.Türkiye'de yapılmış olan sike davasının sonucuna rağmen uygulanması gereken yaptırımların hangileri uygulanmıştır. Çeşitli dalavereler ile kamuoyu oluşturulup tekrar yargılanma surecini aklanma sureci gibi görenlerin 6222 sayılı kanunca hükümleri nelerdi ve neden uygulanmadığını herkese açıklamaları gerekmektedir . Görülen dava neticesinden yeniden yargılama surecine gelene kadar baskangili düşmüş kisilerin bulunduğu kulübe nasıl başkanlık yaptığını anlamak mümkün degildir. Tribünlerde oluşan olayların yegane sebebi bu eller değil midir ? Maçtan önce kamuoyunda rakibe ağzına geleni söyleyenlerin mac esnasında duyduklarının sebebi kendileri değil midir ? Herkesin inanışlarına , fikirlerine, değerlerine , renklerine ve cinslerine saygı bekleyenlerin yazılı ve görsel basında boy boy haberlerinin yapılıp ortalıkta ki nefret kusmuklarına karşılık nasıl bir beklenti içinde olduklarını sormak lazım.Çıkarılan yasa ile engellenmeye çalışılan küfür , saha dışı olayları , şiddet vb. gibi olayları sahanın içinde yapan futbolcuların Türkiye Cumhuriyeti yasalarından muaf tutulma gibi bir lükslerimi vardır ? Rakip takım antrenörüne f…o… diyebilen kişilerin tribünlerden tepki gördüğünde üzülüyorum , ağrıma gidiyor gibi söylemleri artık Türk halkının nezdinde bir önem ifade etmekle birlikte yasayı çıkaran ve yürürlüğe sokanların çıkarılan bu yasayı ayrım yapmadan herkese uygulamasını bekliyoruz. Akreditasyonu olmayan , olsa dahi gazetecilere saldırma hakkı bulunmayan , birilerinin emri ile oraya gelmiş halk arasında ki deyim ile gazetecileri süpüren tartaklayan darp edenlere bu kanunlar işlememekte  midir ? Suçu işleyen kadar azmettirenin de suçu yok mudur ? Günah keçisi ilan edilen tribünlerin yegane değeri olan taraftarlara bir maç içinde kamera kayıtlarına bakarak küfür ettiği gerekçesi ile 1 yıl statlardan men cezası verildiğine hepimiz şahit olduk.
Türk Futbolu Marka Değeri , yine seçilmiş değil atanmış olan bir federasyonun çıkarmış olduğu ve bazı kesimleri korumak iç güdüsü ile hareket ederek yürürlüğe giren yabancı futbolcu kuralı ile ülkemize gelebilecek olası değerlerin onu bir bir kesilmiş , onun yerine bedelinin çok üzerinde fiyat sahibi olan ve aldığı parayı artık garanti gören yerli futbolcular türemiştir.2 sene önce 1 milyon euro olan futbolcular 2 sene sonra tekniğine ve kapasitesine bir şey katmamasına rağmen yokluktan ve zorunluluktan dolayı 5-6 milyon eurolar karşılığında satılmıştır.Böyle bir durumda değer yada itibar artmasını beklemek ne kadar doğrudur ? Gelecek sene cezası bitecek olan kulüplerin yabancı sınırlamasının kalkması için ortalara döküleceğini , seslerinin yükseleceğini sadece biz mi görebiliyoruz ? Bu kadar çıkarılan yasanın temel sebebi olarak gösterilen milli takım başarısının ne durumda olduğu tüm ülkemizce aşikar değil midir ? Artık gerçekten ülke futbolunu ve marka değerini düşünenlerin paravanlık yapmayı bırakıp doğrular ile yüzleşme vakti gelmiştir hatta geçiyordur.
Sonuç olarak bakıldığında Türk futbolunu katledenlerin masalarında oturduklarını , ceplerini doldurduklarını , kulüpler ve federasyonlar üzerinden çevre ve statü sahibi sahibi olduklarını bu kazanımlarını kaybetmemek için herkesi ve her şeyi harcamaya devam edeceklerini üzülerek görüyoruz . Ülke sporunun bu hallere düşmesinde ki temel sebep futbol katilleridir.Tribünler passolige tepkisini gösterip statlarda olmadığına göre katiller suç mahallini terk etmemeye devam etmektedir.Çünkü katiller suç mahallini severler.

0 yorum:

Yorum Gönder

SONSUZA DEK

SONSUZA DEK