NEDEN GELİŞMİYOR ? NEDEN YERLEŞMİYOR ?

0 yorum
Son zamanların en çok merak edilen iki sorusu "NEDEN GELİŞMİYOR ve NEDEN YERLEŞMİYOR".

Çok sevdiğim bir arkadaşımın geyik yaparken sorduğu ama daha sonrasında insanların kafasını kurcalayan bu iki soruya verilecek bir iki cevabım. Sizi tatmin eder mi etmez mi bilmiyorum.

Öncelikle gelişmeyen şey ne onu anlayalım. Biz bu ULTRAS kültürüne ne kadar vakıfız yada bu ULTRAS kültürüne ne kadar ihtiyacımız var. ULTRAS kültürü manifestosu olan ama manifestosundan kaç kişi ne kadar haberdar ? Gerçekten ULTRAS kültürünü istiyor muyuz ? Bunlara bir cevap verebilse Türkiye tribüncüleri belki yerleşir ardından da gelişir ama daha buna cevap veremiyoruz ki.

Nacizane fikrim şudur biz şahsına münhasır insanlarız bu yüzden de ULTRAS kültürü bize uymaz. Yıllarca devlete BABA diyen polis korkusuyla büyümüş nesillerin çocuklarıyız. Her geçen gün sertleşen polise karşı dik durmak o kadar kolay değil. 6222 gibi bir yasaya hiç itiraz etmedik ki şimdi ondan şikayet edelim.İnsan haklarını Avrupa'dan alıp kendi yasamıza uydurmaya çalışırken polis hep aynı polis devlet hep aynı devlet.Orada ki tribüncülerin bir çok hakkı varken senin benim konuşmaya bile hakkımız yok.

 Son bir iki sene de değişen konjektür ile bir ULTRAS rüzgarı aldı başını gidiyor. Boş verin bunları biz kendi tarzımızda tribün yapalım sonra bakarız bizden ULTRAS olur mu olmaz mı.

Passolig yüzünden maça girmiyoruz bu duruş ULTRAS ların duruşundan daha dik bir duruş. Bizim derdimiz siyah giyip kendini saklamak olmamalı. Zaten deplasman yasağının olduğu bir memlekette kendini kamufle etmeye neden ihtiyacın olsun ki.

Tribün olayları bitsin deniyor hep, tamam bitsin de tribün de ne oluyordu ki bitsin  ? Bu memlekette tribüncülük avrupa tribünleri ile kıyaslanmamalı, avrupada bizle kıyaslanmamalı. Tamamen farklı tarzlar. Biz bağırıyoruz onlar görselliğe önem veriyor. Onların tribünlerinde ki hiyerarşi bizdekinden farklı. Orada tribünün tamamı önemli bizde sadece tayfa. Bu kadar fark varken nasıl onlar gibi ULTRAS olabilirsiniz ki.

Bence tüm tribünler kendi içinde birliği sağlarlarsa o özendiğimiz avrupalılar bizi örnek alacaklar yada en azından biz onları taklit etmeyeceğiz. Tribün için en önemli şey dik ve sağlam durabilmektir bunu yaptıktan sonra adının ne olduğu hiç önemli değil.

Bence yerleşmese de gelişmese de olur yeter ki bizim birliğimiz dirliğimiz bozulmasın. Yeter ki herkes abisini kardeşini bilsin. Bırakın onlar bizi taklit etsin.

SONSUZA DEK

SONSUZA DEK