ne oldu bize ?

4 yorum
Yazmak benim için zaten kolay değil hele ki şu anda yazmaya çalıştığım şey daha da zor. Tribün hayatımız olmuşken onun her geçen gün daha da kötüye gittiğini görmek ve çabaladıkça batmak en zoru.


Polis baskısı zaten insanları canından bezdirmiş bir de üstüne hiç bir şey yapmamak ve devamlı gerilemek... Tribün = koreografi olmuş. Bağıran yok, bağırılacak beste yok, küfür yok,isyan yok e bizden geriye ne kaldı?

Pankartı olmayan, bayrağı olmayan, içinde renk olmayan tribün mü olur ? hatırlayın kapalıyı set komple pankartlarla doluydu. eğer ki maç günü tepki varsa içeriye sokulan pankartlar vardı, güçlüydük hep bir ağızdan bağırınca. Kapalıdan beste girildi mi Mecidiyeköy'de 6,4 şiddetinde sarsıntı olurdu. Şimdi saldıra saldıra bi hal olduk.

Federasyon,hakemler tırsacak senin sahanda. Senin aleyhinde karar verirken eli titreyecek, bir maçta 2 kırmızı kart gösteremeyecek, kafasına göre penaltı veremeyecek. Ama "yeter yıldırım demirören yeter" bizim için yeterli zannımca.



Rakip takım taraftarı senden çekinecek sana malzeme vermemek için götünü yırtacak, makara yaparsın diye, senin stadın gelirken çekinecek iyi bağıracaksın diye. Ama zaten gelen giden olmadığı için sorun etmemize de gerek yok sanırım.

Yönetim taraftardan çekinecek. 2. başkan çıkıp onlar bizim muhaattabımız değil diyemeyecek,senin efsane hocanı ossuruktan sebeplerle gönderemeyecek, çıkıp taraftara müşteri diyemeyecek. Korkacak senden gelecek tepkiden. Ama şu anki durum öyle mi ?

Rakip takım topçusu kapalının önünde oynayamazdı, kendi topçumuz oluşabilecek tepkiden korkardı şimdi durum ne ? 20 dk bağırıyorsun topçu gelmiyor 91 doğumlu kalecin Kopenhag'da 5 kere çağırdıktan sonra zar zor geldi.

Topçu taraftardan korkacak kardeşim. Ruh falan hikaye topçunun en kralı uzaktan el sallar. Bu kadar para kazanan adam da ruh mu olur ? Topçu topu ısıracak, rakibi boğacak ve bunu yaparken de diyecek ki "ben bugün oynamazsam bu taraftar benim anamı siker" bunu söyletemiyorsak zaten kabahati başka yerde aramayalım.

Ne yapacaksak adam gibi yapalım yada artık çekilelim kenara herkes kendi dalgasına baksın. Şapkayı son kez önümüze alıp düşünmek lazım yoksa bu tren de kaçarsa artık geri dönüşü olmaz. Sadece resimlerde yaşayan insanlar olarak kalacağız.Bence artık tamam mı devam mı noktasındayız.

Tribüncü isek hakkını verelim...



GALATASARAY ZORU SEVER

0 yorum
Futbol 2 ye ayrilir bir 90 dakika icinde yasananlar vardir birde geriye kalanlar bizim insanimiz cok sever 90 dakikayi defalarca oynamayi.Once bozulan oyun daha sonra alinan kopenhag yenilgisinden sonra birseyler soyleme ihtiyaci hissettim abilerim kardeslerkm uzerlerine alinmasinlar.

Her tokezledigimizde destek olacagimiza kostek olunan mancini ne yapsin siz soyleyin.En basta yillardir turk futbolunun kanayan yarasi sol bek problemi ceken ve ligde kalecisi yabanci oldugundan bir nevi sahada sadece 5 yabanciyla oynayabilecek takimda aylardir oynamayan adamdan ne bekleniyor? Daha benden 1 yas buyuk cocuktan şampiyonlar liginde hiç alışık olmadığı bir mevkide neyi gostermesi bekleniyor? Yapmayin allah askina manciniye tesekkur etmemiz gereken yerde adamin anasina bacisina sovuyoruz illa sovulecek birisi varsa (ki sovmeyi asla tasvip etmiyorum) sahadaki milyon euroluk esseklerdir ruhsuzlardir...misal selcuk parcalinin agirligini tasiyamamakta belliki sneijder geldiginden beri sahada varligi neredeyse zarar tam toparladi diyoruz yine bizi sasirtiyor...kimse o formadan ustun degildir ve o forma kutsaldir naip olmaz herkese hakkini vermeyecekse bu takimda ronaldonun bile yeri yoktur hic kimse galatasaraydan buyuk degildir...

Oynayan oyunculara laf etmek bana gore degil eger manciniden iyi bilsem orda ben olurdum ama sahsi fikrim aydin yerine enginle baslanmasi yonundeydi umut ve ceyhun daha erken oyuna alinmaliydi melo kesinlikle sahanin yildiziydi ama asil ilginc olan drogba ilk defa bir stopere fiziksel ustunluk saglayamadi ve sahada silik gorundu...

Bu aksam mazisinde neler yattığı hepimizin malumu olan takımla bir macimiz var ve bukadar erkenden soyleyebilirimki kaybedersek mumla arayacagimiz bir 3 puan olacak ama ne sistem ne kadro degistirirerek galibiyete ulasamayiz galibiyete ulasmanin yolu ZIHNIYETI degistirmek...Biz zaten her daim burdayiz '10-'11 sezonundada burdaydik kumede dussek yine burdayiz ama artik ustumuzdeki topragi atmanin zamanidir bunun icin taraftara dusen yasananlari unutmasakta suandan itibaren yonetime olmasada teknik ekip ve oyunculara tam destektir...

Bu aksama gelince uslübumu mazur gorun ama GALATASARAY ona inanmayanlari g.t etmeyi sever ve en umutsuz anda bile karanliklar icinden gun gibi dogar aniden diyorum ve fatih hocanin dedigi gibi "HAYAT...NEDEN OLMASIN?" diyerek sizlere veda ediyorum

UNUTMADAN:
1.uA Avrupaya gorsel sovu icin tesekkurler
2.Danimarkada tutuklu kardeslerimiz insallah tez zamanda ozgurluklerine kavusur
3.Gunun anlam ve onemine hitafen ULU ONDER MUSTAFA KEMAL ATATURKU ARAMIZDAN AYRILISININ 75.YILINDA RAHMET, OZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUZ!

SONSUZA DEK

SONSUZA DEK