Tribünde olmak hayata gider yapmaktır

Öncelikle herkese iyi yıllar. Aşağıda k,i yazı bana ait değildir. Yazı sahibi bunu seneler önce yazdı. Yazı sahibi ultrAslan BH ın kurucularından Eyüp Biçici. Onun izni ile yazıyı sizlerle paylaşıyorum. okurken duygulanmak serbest.Bu yazılar kalemlerden değil kalplerden dökülüyor yüreğine sağlık Eyüp...
"tribünde olmak hayata gider yapmaktır.. bazen bir bardak suyu 10 kişi içmek bazen kolkola girip amacın uğrunda yürümektir.. otobüste 2 kişilik koltuğa 3 kişi binmek.. deplasmanlarda koltuk yerine yerde yatmak.. sırf arma için amatör branş diye tabir edilen bütün maçlara gitmeye çalışmak.. sesin kısık olduğu halde bağırmaya çalışmak.. karşındaki döner bıçağına kemerle yanıt vermek.. kızdan ayrıldığında tribündeki arkadaşına sarılıp ağlamaktır.. hani bazen büyüklerimiz derler ya.. ya oğlum/kızım ne işin var maçlarda.. evde televızyon yokmu orda izle.. hani orda olaylar çıkıyor ya.. hani orda sanki serseriler yetişiyor ya.. ama bilmediler hiç..bilemediler.. tribün'ün bir yaşam biçimi olduğunu anlayamadılar.. ne arkadaşlıklar doğdu o soğuk havalarda.. yağmur tanecikleri yüzüne düşerken sen arkadaşınlaydın.. bağırıyordun o yağmurda..o çamurda.. hani arabistan sıcağı derler ya.. millet denizlere gider.. sen antepe gidiyordun maç için.. yanında arkadaşınla.. o arkadaşın senin kardeşin olmuştu.. sanki ailenden biriydi.. üzüntün üzüntüsü sevinci sevincin olmuştu bir kere.. neydi sizi bu kadar birbirine bağlayan? yoksa aranızda çıkar muhabbetimi vardı? yoksa bir bardak su mu?

 aynı tastan çorba içmek hiç bu kadar güzel olmamıştı.. kardeşim dediğin adam yanından ayrılmamıştı.. onla yürümüştün tabiri caizse alayına.. ve onla yürüyeceksin sen daha güzel yarınlara.. öyle bir yerdi ki tribün.. sürekli kavga eden sağcı solcu muhabbeti yoktu orda.. müslüman,hristiyan,musevi ayrımı da.. ırkı,cinsi,cibiliyeti ne olursa olsun beraberdin sen onunla.. baska hangi şey biraraya getirebilirdi bu değişik insanları? bir partimi? bir sosyal örgüt mü? üniversiteler mi? boşversene sen ya.. dedik ya..tribün bir yaşam biçimidir diye.. o yaşamdan feyz almaya bakın siz.. bu yaşam biçimini,bu kardeşliği hala arıyorsanız.. unutmayın eski açık göbekte size de bir koltuk var.. bir fırt su size de düşer.. bekleriz biz sesizce.. tribün bir yaşam biçimidir.. tabi yaşamasını bilenlere..."

0 yorum:

Yorum Gönder

SONSUZA DEK

SONSUZA DEK