2020 yi istiyonuz mu agalar ?

Devletin üst kademesinde 2020 yi İstanbula getirmek için bürokrasi ve lobi açısından hummalı bir çalışma var. Başbakanı, Spor Bakanı, Milletvekilleri vs. Peki biz bu olimpiyatları hak ediyor muyuz ?
OLİMPİYAT RUHU 

İki Futbol takımı şikeden ceza almış, Futbol Milli Takımı kaptanı ırkçı söylemlerde bulunmuş, Avrupa Şampiyonasında atletler (10 küsür kişi) ve Olimpiyat şampiyonu atleti dopingli çıkmış, Basketbol Milli Takım kaptanı kendi oynadığı ligde Dopingden 20 Maç ceza almış, Ata sporu güreşin er meydanı Kırkpınar'da güreşçileri dopingli çıkmış bir milletiz. En çok güvendiğimiz dal olan Haltere girmiyorum.

Bu kadar olumsuzluk içinde hiçbir federasyon başkanı istifa etmemiş, Spor Bakanı açıklama yapmamış kısacası bu kadar pisliğin içinde kimse yerinden kıpırdamamış ve bu pislikler hep halının altına süpürülmüş. E nolacaktı ki burası Türkiye.

Olimpiyata sadece bir organizasyon gözüyle bakan "DEVLET BABA" , olimpizm yada olimpiyat ruhunu henüz anlamamış.  E nolacaktı ki burası Türkiye

"Olimpiyat sayesinde İstanbul sınıf atlayacak" diyenlere ağız dolusu küfür edesim var. Olimpiyat'ın İstanbula katacağı projeler normal şartlarda devletin yapması gerek projelerdir." Bak 92 Barcelona'dan sonra Barcelona nasıl değişti"  diyenlere ise kelam etmeye tenezzül bile etmem. İspanyollar hemen hemen her spor dalında zaten varlardı, şehir zaten değişim içinde idi ve tarihlerine sahip çıkıyorlardı.

"DEVLET BABA" diyor ki: "2020 İstanbul'a gelecek". E ne değişecek ? Spor da nasıl bir kalkınma planın var ? Siz de herhangi bir etik yokken spor etiğini insanlara nasıl aşılayacaksınız ? Mesela paralel barda kaç sporcumuz yarışacak ? Sırıkla atlamada yarışacak mıyız ? Yüzmede Derya Büyükuncu polemiği yaşayacak mıyız ? Teniste 2020ye kadar ilk 100 de kaç sporcumuz  olacak ? Bunlar dışında dopingle mücadelede neredeyiz ? Irkçılık yapan sporculara bayrak taşıtmaya devam edecek miyiz ? Şikeye karşı ne gibi önlemleriniz var ? Bize bunları anlatın. Yoksa İstanbul'da şu kadar metro olacak yok bu kadar tesis olacak bunlar bizi ilgilendiren olaylar değil bunlar zaten İstanbul gibi büyük bir metropolde olması gereken unsurlar. Olmaması bizim değil devletin ayıbı.

Ülkede en çok ilgi gören spor açık ara Futboldur ama ülkede yapılan U20 Dünya Kupası finalinde toplam seyirci sayısı 21.300. Sen daha bize ne anlatıyorsun "DEVLET BABA". Anla artık elini,kolunu,bacağını sporun üstünden çek yapman gereken denetlemek müdahil olmak değil.

Olimpiyat bir ülkenin görebileceği en muhteşem ve en görkemli spor organizasyonudur. Bizim çocuklarımız bu organizasyon ile büyüyecekler amma ve lakin "DEVLET BABA" nın spora bakışı reklam, maddi gelir oldukça insanlar "DEVLET BABA" nın içinde bulunduğu her organizasyondan imtina edeckler. Bedava biletler dağıtılıp il ve ilçe gençlik kolları müsabakalara gitmeye zorlanacak ama oda yetmeyecek. Halkın müdahil olmadığı hiçbir organizasyon başarılı olamaz aksine büyük hüsran olur. Bkz. FIFA U-20 Türkiye.

 Olimpiyatları bu şartlar altında istemeyen herkes vatan haini ilan edilecek ama şike yapanlar,doping yapanlar,ırkçılık yapanlar "DEVLET" yanlısı olduğu için protokolde baş köşe de yer alacaklar. Bunların ışığında soruyorum : 2020 Olimpiyatını istiyor musunuz ?

0 yorum:

Yorum Gönder

SONSUZA DEK

SONSUZA DEK