ne oldu bize ?

Yazmak benim için zaten kolay değil hele ki şu anda yazmaya çalıştığım şey daha da zor. Tribün hayatımız olmuşken onun her geçen gün daha da kötüye gittiğini görmek ve çabaladıkça batmak en zoru.


Polis baskısı zaten insanları canından bezdirmiş bir de üstüne hiç bir şey yapmamak ve devamlı gerilemek... Tribün = koreografi olmuş. Bağıran yok, bağırılacak beste yok, küfür yok,isyan yok e bizden geriye ne kaldı?

Pankartı olmayan, bayrağı olmayan, içinde renk olmayan tribün mü olur ? hatırlayın kapalıyı set komple pankartlarla doluydu. eğer ki maç günü tepki varsa içeriye sokulan pankartlar vardı, güçlüydük hep bir ağızdan bağırınca. Kapalıdan beste girildi mi Mecidiyeköy'de 6,4 şiddetinde sarsıntı olurdu. Şimdi saldıra saldıra bi hal olduk.

Federasyon,hakemler tırsacak senin sahanda. Senin aleyhinde karar verirken eli titreyecek, bir maçta 2 kırmızı kart gösteremeyecek, kafasına göre penaltı veremeyecek. Ama "yeter yıldırım demirören yeter" bizim için yeterli zannımca.



Rakip takım taraftarı senden çekinecek sana malzeme vermemek için götünü yırtacak, makara yaparsın diye, senin stadın gelirken çekinecek iyi bağıracaksın diye. Ama zaten gelen giden olmadığı için sorun etmemize de gerek yok sanırım.

Yönetim taraftardan çekinecek. 2. başkan çıkıp onlar bizim muhaattabımız değil diyemeyecek,senin efsane hocanı ossuruktan sebeplerle gönderemeyecek, çıkıp taraftara müşteri diyemeyecek. Korkacak senden gelecek tepkiden. Ama şu anki durum öyle mi ?

Rakip takım topçusu kapalının önünde oynayamazdı, kendi topçumuz oluşabilecek tepkiden korkardı şimdi durum ne ? 20 dk bağırıyorsun topçu gelmiyor 91 doğumlu kalecin Kopenhag'da 5 kere çağırdıktan sonra zar zor geldi.

Topçu taraftardan korkacak kardeşim. Ruh falan hikaye topçunun en kralı uzaktan el sallar. Bu kadar para kazanan adam da ruh mu olur ? Topçu topu ısıracak, rakibi boğacak ve bunu yaparken de diyecek ki "ben bugün oynamazsam bu taraftar benim anamı siker" bunu söyletemiyorsak zaten kabahati başka yerde aramayalım.

Ne yapacaksak adam gibi yapalım yada artık çekilelim kenara herkes kendi dalgasına baksın. Şapkayı son kez önümüze alıp düşünmek lazım yoksa bu tren de kaçarsa artık geri dönüşü olmaz. Sadece resimlerde yaşayan insanlar olarak kalacağız.Bence artık tamam mı devam mı noktasındayız.

Tribüncü isek hakkını verelim...



4 yorum:

nSt dedi ki...

-Ne istiyosunuz ?
-Ultras olmak istiyoruz abi
-Ol

ultras/Movement dedi ki...

Kalemine sağlık... Hep yazdım, hep söyledim: Sami Yen'den çıkarsak biteriz... Sami Yen'den çıktık ve bittik...

Yavuzhan dedi ki...

Mükemmel özet. Yılların emekleri boşa gitti maalesef. Samiyen Kapalısına ihanet eden güruh, öbür dünyada bu renkler için can verenler sizin canınıza okuyacaklar..

Unknown dedi ki...

of abi of... sırtıma ali sami yen dövmesi yaptırdım ama inanır mısın maç falan izlemiyorum artık. hele arena dakileri hiç izlemiyorum. artık kazansak da üzülüyorum be abi.

Yorum Gönder

SONSUZA DEK

SONSUZA DEK